Reiki is van oorsprong een Japanse behandelmethode waarbij met handoplegging gewerkt wordt. Het is afgeleid van het Japanse Rei wat ‘universeel’ betekent en Ki wat ‘levensenergie’ betekent. Reiki energie is overal en stroomt door alles heen. Niet iedereen is zich hiervan bewust, maar ook wanneer je geen reiki opleiding gevolgd hebt maak je onbewust gebruik van de Reiki energie. Stel je maar eens voor dat je jouw knie stoot. De eerste reactie is dat je met jouw hand naar je knie gaat en begint te wrijven. In feite ben je jezelf dan al Reiki aan het geven.

Reiki energie stroomt via onze kruinchakra ons lichaam binnen. De kruinchakra bevindt zich bovenop je hoofd, op het kruin. Daar waar vroeger jouw fontanel gezeten heeft. Bij onze geboorte staat dit kanaal wagenwijd open, letterlijk wanneer je denkt aan de fontanel. Gedurende de jaren sluit deze zich steeds meer en meer als gevolg van datgene wat we in ons leven meemaken. Zie ook de informatie op mijn coaching pagina.

Reiki is een eenvoudige en effectieve behandelmethode, met de volgende eigenschappen:

  • het bevordert het zelfhelend vermogen van het lichaam;
  • vitaliseert, reinigt en harmoniseert lichaam en geest;
  • heeft een holistische werking;
  • brengt de energiehuishouding in evenwicht;
  • heft blokkades op;
  • bevordert ontspanning.

Mensen vragen mij wel eens hoe Reiki op mijn pad gekomen is, en heel eerlijk gezegd heb ik daar geen concreet antwoord op. Het was er ‘ineens’. Ik zag een advertentie of een post op Instagram voorbij komen en er klikte iets voor mijn gevoel. Ik heb me direct aangemeld voor de Reiki I opleiding (en vervolgens ook voor Reiki II en de Reiki Master opleiding ;-)).

Ik vind het soms moeilijk te geloven hoe krachtig de Reiki energie is en wat een Reiki behandeling kan bewerkstelligen. Ik ben als persoon onwijs nuchter, rationeel en wetenschappelijk gericht en denk bij dit soort dingen dan altijd:  “Ja dag, eerst zien dan geloven..”. Toch ben ik keer op keer weer verbaasd over de kracht en effectiviteit van een Reiki behandeling. Reiki heeft mij geholpen in een proces van heling en bewustwording. Het heeft mij dichter bij mijn gevoel gebracht en mij geleerd meer in contact te staan met mijn intuïtie.

 

Kosten en mogelijkheden

Ben jij net zo nuchter als ik, maar ben je toch nieuwsgierig geworden naar wat Reiki voor jou kan betekenen? Of heb je al ervaring en wil je jezelf dit cadeau doen? Boek dan via mijn website een Reiki sessie. Het is helaas op dit moment uitsluitend mogelijk om een reiki sessie online te boeken (via Zoom). 

Kosten: €55,-
Bij afname van meerdere sessies ontvang je 10% korting. 

Interesse? Boek jouw reiki sessie hier.
Overweeg je een coachingstraject? Klik dan hier