Hi, ik ben Floor..

Ik ben opgegroeid in een nuchter gezin waarbij weinig ruimte was voor emoties en spiritualiteit. Als kind voelde ik me anders dan anderen, ik voelde me soms onbegrepen en niet gezien. Ik zag en voelde meer dan er in de fysieke wereld zichtbaar was. Ik voelde me daardoor vaak eenzaamheid en worstelde met een gevoel van onveiligheid. Ik werd als kind veel gepest waardoor ik geleerd heb dat ik niet goed ben zoals ik ben, dat uiterlijk heel erg belangrijk is en dat ik moet handelen naar de verwachtingen van anderen om zo pijn te voorkomen.

Ik heb geleerd mijzelf sensitief op te stellen om zo alle signalen uit mijn omgeving op te pikken en hierop in te spelen om zo anderen niet tot last te zijn, de sfeer goed te houden en veilig te zijn. Ik heb geleerd mijzelf in iedere situatie aan te passen aan datgene wat van mij verwacht wordt. Vriendinnen noemen mij dan ook wel eens een kameleon. Iets wat ik nu kan omarmen, maar wat mij lange tijd in de weg gestaan heeft. Ik heb geleerd om te leven vanuit mijn hoofd en mijn gevoel geen ruimte te geven. Ik heb geleerd om uit wilskracht te blijven presteren, omdat ik alleen geprezen werd wanneer ik het onmogelijke liet zien.

Hierdoor kwam ik uiteindelijk met mijzelf in de knoop: ik kon moeilijk grenzen stellen, ik had geen idee wat ik zelf wilde, ik streefde altijd naar meer en beter, ik was erg prestatie gericht, ik ontwikkelde een eetstoornis, raakte depressief en heb momenten gehad waarop ik het leven niet meer zag zitten. Om mijzelf fijner te voelen heb ik meerdere psychologen bezocht. Tijdens de therapie sessies had ik altijd het gevoel dat er iets ‘ontbrak’ en dat er iets over het hoofd gezien werd. Hierdoor viel ik keer op keer terug in oude patronen en overtuigingen. In therapie werd vooral gefocust op het verleden en mijn gedachten; alles wat er zich in de ratio afspeelt. Terwijl de angel zich (bleek later) bevond in mijn emoties, in mijn lichaam, in mijn onderbewuste en op energetisch niveau. Alle behandelingen brachten mij daarom wel inzicht maar vormde niet de sleutel tot een fijn en gelukkig leven.

Die sleutel vond ik door het contact met mijn lichaam te herstellen, in holisme en in spiritualiteit. Tijdens mijn tweede burn-out kwam spiritualiteit (opnieuw) op mijn pad. Ik begon onder andere met mediteren en de verbinding tussen hoofd en lichaam herstelde zich meer en meer. Ik kreeg een andere kijk op de wereld en puzzelstukjes vielen op zijn plek. Uiteindelijk durfde ik onder begeleiding van een coach echt naar de kern te gaan, de pijn te doorvoelen en ervoer ik dat deze pijn me niet overspoelde, terwijl dat wel was waar ik het meest bang voor was.

Ik heb geleerd dat ik in contact mag staan met mijn gevoel en dat ik goed ben zoals ik ben. Ik heb geleerd om met liefdevolle ogen naar mijzelf te kijken, waardoor de mening van anderen steeds minder belangrijk voor me is. 

Ik besef me dat mijn verhaal niet uniek is en dat ook jij jouw eigen verhaal hebt en jouw eigen weg bewandeld. Daarom wil ik je zeggen: I see you. I feel you. Wat ik je graag mee wil geven is dat: Er altijd mogelijkheden zijn om te veranderen!

Jouw huidige situatie is wat het is. Maar dat wil niet zeggen dat het jouw eindpunt is. Jij kunt jouw verhaal herschrijven. Je hebt altijd een keuze en je hebt controle over hoe je kiest dat je je voelt. Ga ervoor! Je bent het waard om het leven van jouw dromen te leven!

 

Fun facts

⋒ Ik ben geboren op 21 september 1993 op Curaçao

⋒ Ik woon samen met mijn vriend in Middelburg

⋒ Ik ben opgegroeid in Brabant en ja, dat kun je terug horen in mijn stem

⋒ Ik ben afgestudeerd als diëtist maar heb ook SPH en psychologie gestudeerd en volg op dit moment de opleiding tot Holistisch Therapeut en Reiki Master

⋒ Ik ben een echte dierenvriend. Samen hebben we twee honden en twee katten

⋒ Ik ben een bezige bij en kan slecht stilzitten

⋒ Ik mediteer dagelijks maar in het moment zijn is soms een aandachtspunt

⋒ Ik zie datgene wat in mijn leven op mijn pad is gekomen (zowel positief als negatief) als giften, die gemaakt hebben wie ik nu ben

⋒ Ik ben dol op wandelen. Je vindt mij dan ook eerder in het bos of op het strand, dan in de sportschool

⋒ Ik ben een mega koukleum en functioneer het beste bij een buitentemperatuur van 30 graden