Dagelijks hebben we 60.000 gedachten waarvan circa 80% negatief. Gedurende ons leven hebben we geleerd ons te identificeren met deze gedachten. Maar wat nou als ik je vertel dat dat niet zo is? Dat jij niet jouw gedachten bént? En dat jij niet jouw gevoelens bént? Door jezelf los te koppelen van het idee dat je jouw gedachten en gevoelens bént ontstaat er ruimte, ruimte voor groei.

Wanneer je denkt “ik ben verdrietig” en vervolgens deze zin verandert in “ik voel me verdrietig”, merk je dan verschil op? Voel je dat de zin “ik voel me verdrietig” meer rust geeft? Merk je op dat je bij deze zin minder het gevoel krijgt overspoeld te raken door het verdriet en dat je hier met een grotere afstand naar kunt kijken? Dit is één van de uitgangspunten van mijn coaching, ik leer jou jezelf los te koppelen van jouw gedachten en jouw gevoel. Je hebt gedachten en je hebt gevoelens, maar jij bént dit niet!

Nog niet overtuigd? Probeer dan eens het volgende: “ik ben stom” en “ik heb gedachten over mijzelf dat ik stom ben”. De eerste zin lijkt een feitelijk gegeven, terwijl de tweede zin duidelijk maakt dat jij niet stom bént maar dat dit puur een gedachte is. Door op deze manier naar gedachten en gevoelens te kijken en hier een soort ‘toeschouwer’ van te worden kunnen we samen aan de slag gaan met het herschrijven van jouw waarheid om zo jouw zelfbeeld te verbeteren en jouw zelfvertrouwen een boost te geven.

Tijdens mijn opleiding tot holistisch therapeut heb ik diverse methodieken geleerd die ingezet kunnen worden om anderen te helpen in het loslaten van negatieve gedachten en emoties. Hierbij ga ik uit van de eerder beschreven overtuiging dat jij niet jouw gedachten en jouw emoties bent, maar deze slechts hebt. Het toepassen van deze methoden zorgt voor direct resultaat en verlichting. Het geeft je inzicht maar kan ook ondersteunend zijn in het doorbreken van ontstane patronen.

Kosten en mogelijkheden

Het is helaas op dit moment uitsluitend mogelijk om een loslaatsessie online te boeken (via Zoom). 

Kosten: €85,-

Interesse? Boek jouw loslaat sessie hier.
Overweeg je een coachingstraject? Klik dan hier